A műkorcsolya szakosztály 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy felkarolja Debrecenben a műkorcsolya sportágat és rövidtávon utánpótlás bázist alakítson ki a térségben.

A Magyar Országos Műkorcsolya Szövetség tagjaként, továbbá 2005. július 1-től a DSI Debrecen szakosztályaként versenyzőink rendszeresen vesznek részt a különböző országos és vidéki bajnokságokon.

A szakosztály évente több alkalommal szervez bemutatókat a sportág népszerűsítése érdekében, ahol a korcsolyatanfolyamon részt vevő gyermekek, az iskolák diákjai, valamint a szakosztály tagjai játékos formában mutatják be az elsajátított ismereteket.


A szakosztályhoz jelenleg 7 igazolt versenyző tartozik. 


Sportág legfőbb jellemzője a komplexitás, ami a sokszínű edzésekben (jég edzés, atlétika, balett, zumba, speciális száraz edzés, úszás) mutatkozik meg.

Elsőszámú nevelő egyesülete a DSI Debrecen Műkorcsolya szakosztályának a Jégkarc Egyesület. Az egyesület 10-12 éves korban adja át azokat a kiemelkedő neveltjeit, akik a hazai és nemzetközi versenynaptár alapján meghatározott versenyeken elérnek egy adott technikai pontszámot, ezzel átigazolást nyerve a DSI Debrecen Műkorcsolya szakosztályába.

A korcsolya oktatást már 3 és fél éves korú gyerekekkel érdeme elkezdeni. Várunk olyan fiatalokat, akik szívesen megismerkednének ezzel a szép, nagyon elegáns és összetett sportággal.

A DSI Debrecen azokra a gyerekekre is gondol, akik nem napi rendszerességgel foglalkoznak a sporttal, de örömüket lelik a sportban, ezért évente két alkalommal – májusban és decemberben – bemutatókat szervez, ahol a sportolók játékos formában mutatják be az elsajátított ismereteket.